Home

Slussen fynd

Arkeologiska fynd från Slussen på Ragn-Sells i Högbytor

 1. Arkeologiska fynd från Slussen Barnskor i läder från 1300-talet och en välbevarad fällkniv från 1600-talet. Det är några av de många fynd som hittats av de arkeologer som arbetar med muddringsmassorna som grävs upp under arbetet med Slussenområdet - fynd som i sin tur säger mycket om hur stockholmarna levde
 2. Månadens fynd hittade vi i samband med de muddringsarbeten som utfördes i Saltsjön alldeles här invid Slussen våren 2018. Det är ett lite ovanligt fynd 23 september 202
 3. Månadens fynd hittade vi i samband med de muddringsarbeten som utfördes i Saltsjön alldeles här invid Slussen våren 2018. Det är ett lite ovanligt fynd i arkeologiska sammanhang - en gjutform i glas för tillverkning av stearinljus. Fyndet är spännande eftersom det både avspeglar ett stycke teknikhistoria och modernitetens intåg i.
 4. Utställning Fynden berättar. I utställningen Fynden berättar på Medeltidsmuseet visas arkeologiska fynd från Slussen. Här presenteras föremål och nya teorier som uppkommit under de arkeologiska utgrävningarna
 5. Slussen - fynden under ytan. 24 maj, 2019 26 maj, 2019 Poppius. De arkeologiska utgrävningarna vid Slussen som pågått sedan 2013 fortsätter locka besökare. Varje onsdag arrangerar Stadsmuseet en guidad vandring i området
 6. Slussen en knutpunkt, mötesplats och säkrat dricksvatten Slitage, översvämningsrisk och att Stockholm växer är flera av anledningarna till att Slussen i Stockholm måste byggas om. Skanska är en av de parter som under perioden 2016-2022 genomför projektet

Slussenportalen.s

Månadens fynd

 1. Ett mynt, en spelbricka och några smycken. Utgrävningen av Slussen har resulterat i flera intressanta fynd från svunnen tid. Men att hitta en nästan två meter hög mur var inget chefsarkeolog.
 2. I Slussen-gropen samsas modern teknik och antik bebyggelse, skinande rena hjälmar och ärgade kopparmynt, kraftfulla maskiner och sköra föremål. Varje nytt fynd väcker uppståndelse, bland arkeologerna - men också byggjobbarna, och det är nästan så att bygget stannar upp när ännu ett fynd kommer upp till ytan
 3. De arkeologiska utgrävningarna vid Slussen har pågått i flera år. Fyndet av en stenlagd gata och ett medeltidshus vid Södermalmstorg kan skriva om Stockholms historia. Nu blottläggs historiska hemligheter under Katarinavägen, då ett helt kvarter från 1600-talet undersöks. Uppdatera dig i denna snabbgenomgång och se de hittills viktigaste upptäck..
 4. Start / Kalendarium / Fynden berättar. Om arkeo vid Slussen. Fynden berättar. Om arkeo vid Slussen. Förgylld silversked med madonnafigur på skaftet uppgrävd vid Skeppsbron på 1930-talet. Till höger den brända delen av en liknande sked uppgrävd vid Slussen 2014. Daterade ca 1500-tal. Öppettid. Onsdag 21 oktober
 5. Slussen. Inför omdaningen av Slussen gräver Stockholms stad för ledningsarbeten. Stadsmuseets arkeologer följer alla schaktarbeten i Slussenområdet i samband med ledningsomläggningarna. Tillsammans med Arkeologikonsult AB utförde vi från sommaren 2013 till juni 2015 en undersökning av Södermalmstorg. Gå till Slussen
 6. Arkeologiska fynd från Slussen Nyhet • Okt 10, 2018 13:28 CEST En välbevarad sked tillhör ett av de bättre fynden som Björn och hans arkeologkollegor har hittat

Slussen, Slussar, Arkeologiska fynd, Arkeologi, Hamnar, Försvar, Handel. Inför den kommande ombyggnaden av Slussen fick Stockholms stadsmuseum i samarbete med Statens maritima museer i uppdrag att göra en arkeologisk utredning. Här kan du läsa om Slussenområdets historia i rapporten Slussen - en arkeologisk guldgruva Du har sett grävmaskiner, byggstaket och rör. Men vet du att det också grävs upp mängder med arkeologiska fynd vid Slussen? Vi blickar ner i djupen där Söders historia ser nutidens ljus

Slussens nya bro är 140 meter lång, väger cirka 3 400 ton och har fått sitt smeknamn guldbron från den guldaktiga tonen i färgen. 2020-03-30: Bron ligger fast på sina stöd Nu har Slussenbron sänkts den sista biten så att konstruktionen vilar på brostöden Arkeologerna letar fynd under Slussen. Guldbron. Slussens nya huvudbro, den så kallade Guldbron, har nått Sverige. Bron, som är 145 meter lång och väger cirka 3 500 ton, har transporteras båtvägen från Kina till Sverige. Öppet Arkiv Öppet Arkiv. Öppet Arkiv Öppet Arkiv Utställningen är en fortsättning av Slussen under ytan, en utställning som visades på museet åren 2016-2018. Fynden berättar. Bakgrund. Strax innan undersökningarna avslutades förra sommaren gjordes ett fynd som kan komma att skriva om historien. En stenlagd gata som löpte utmed strandengrävdes fram Arkeologernas senaste fynd av guldbleck i en hallbyggnad förstärker bilden av Ströja som en plats med relationer till andra elit-residens i Nordeuropa. Undersökningen vid Ströja utanför Norrköping har pågått sen april, och genomförs av Arkeologikonsult inom projekt Ostlänken

Vandring vid Slussen - Medeltidsmusee

- Vi har genom fynden kunnat jämföra kvalitén på porslin och keramik, med fynd vi hittat på andra platser. Här vid Skeppsbron är det tydligt att vi har hittat högklassig keramik, till och med kritpipor av lera med glaserade skaft. Det har vi inte hittat någon annan stans vilket avslöjar att det var ett mer välbärgat område Arkeologiska fynd från Slussen Arbetet med att bygga om Slussen i Stockholm påbörjades 2016 och beräknas pågå till 2025. Anledningen till ombyggnationen är att Slussen är utsliten, behöver rivas och byggas upp från grunden. Således grävs stora massor ur, inte minst under vattnet där botten muddras Snabbguide: Fynd bland Slussens utgrävningar. Utgrävningarna på Södermalmstorg ger nu allt fler fynd. Uppdatera dig i denna snabbgenomgång - bläddra bland bilderna och se de hittills viktigaste upptäckterna. Johan Lindberg. Publicerad 2014-03-06 09.08. Följ skribent Följer skribent Slussen - Shopping Slussen - Köp och Sälj (1) Slussen - Shopping (373) Hittade 373 produkter. Bild Objekt Pris Pris; UTSIKT SLUSSEN GAMLA STAN rektangulär storlek: 100x150cm. 174 kr Finns i lager CDON.COM. 174 kr Finns i lager CDON.COM: Stockholm Slussen, OLD TOWN. 799 kr Finns i lager CDON.COM. 799 kr Finns i lager CDON.COM: Stockholm.

Ett kök byggt på 1500-talet, äggskal, fiskben och mynt från 1600-talet. Arkeologer har den senaste veckan gjort stora fynd vid en utgrävning under Södermalmstorg i Stockholm Under våren hittades intressanta fynd vid Skeppsbron. Under våren arbetade vi mycket på Skeppsbron och följde de schaktningar som pågick där. Det är ett område som har förändrats och byggts om under alla tider. På 1730-talet gjordes en rejäl upprustning av Skeppsbron under ledning av stadsarkitekten Johan Eberhard Carlberg Fynd från drottning Kristinas sluss Även om dokumentationen av både Nils Ericsons och Christopher Polhems slussar nu nått sitt slut, är Kockums förhoppning att den fortsatta muddringen för nya Slussen kommer att leda till fortsatta fynd Vid utgrävningarna vid Slussen i Stockholm har arkeologerna hittat fynd från 1200-talet. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio. Många överraskningar när Slussen grävs u Stora fornfynd under Slussen. Ett kök byggt på 1500-talet, äggskal, fiskben och mynt från 1600-talet. Arkeologer har gjort stora fynd under Södermalmstorg i Stockholm

Utgrävningarna när Slussen byggs om skriver om Stockholms historia. En medeltida förstad från 1300-talet har hittats drygt åtta meter under Södermalmstorg Missa inte Medeltidsmuseets utställning Slussen under ytan. Här finns massor va spännande fynd från utgrävningarna av Slussen. Pärlor ända från vikingatiden, glasbägare från Venedig, kärl från Persien, och mängder av keramik, kammar och kritpipor Fullt av arkeologiska fynd. Arkeologen Johan Hedlund leder den arkeologiska utgrävning som gjordes sommaren 2013 när ledningsarbetet inför Nya Slussen påbörjats. Han hittar bland annat en gammal ugn i rött murbruk som syns till vänster. Därefter har det gjorts ett stort antal värdefulla fynd Utgrävningen vid Slussen 26 februari 2014 Stadsmuseet i Stockholm. Loading Märkvärdiga fynd frå Regalskeppet Vasa - Duration: 4:07. metrak 22,257 views. 4:07 Second hand Slussen. I vår stora butik på Peter Myndes Backe 8 hittar du såväl märkeskläder, som billiga basplagg, spännande fynd, textilier och roliga accessoarer. Vår butik är en av de mest populära i kvarteren. Varje dag hittar mellan 1500 och 2000 kunder till oss

Slussen - fynden under ytan - Slussens tidnin

Sammantaget gör alla fynd att vi kan bedriva sociala studier från medeltiden och fram till 1800-talet. Samtliga fynd konserveras och kommer att förvaras på Medeltidsmuseet. En del ingår redan i utställningen Slussen under ytan. Utställningen fylls på kontinuerlig vartefter nya fynd görs. Utgrävningarna kommer att pågå under hela. Föremålen på bilden är arkeologiska fynd från Slussen söder om Gamla stan. Slussen förbinder Åsön, det medeltida namnet på Södermalm, med Gamla stan där Stockholm växte fram under 1200-talet. Hit har man under hundratals år färdats med häst, båt och släde

Slussen, Stockholm skanska

Hitta information om Slussen i Lagan. Adress: Ringvägen 1, Postnummer: 341 50. Telefon: 070-959 58 . Arkeologerna som grävt i Slussen sedan 2013 är mer än nöjda med fynden. Den klassiska knytpunkten vilade på fynd som avslöjar helt nya detaljer om Stockholms historia. - Det här är jättestort. Rätt ofta brukar man säga att nu måste vi

Nya Slussens Arkeologifynd onsdag den 25 mars INSTÄLLT. Deltagare: Medlemmar och ev. en medföljande. liksom i hur arkeologerna arbetar med att läsa kulturlager och tolka fynd. Tidsågång: ca 1 timme. Den som vill kan givetvis därefter fortsätta med att titta på museets permanenta utställning. Vill du skriva ut inbjudan, klicka här Platsen där Slussen ligger omtalas redan i de isländska sagorna. I denna bildrika essä tecknar arkeolog Kerstin Söderlund en historisk bild med stöd i arkeologiska fynd. Publikationen finns för gratis nedladdning. Utgiven maj 2016 Köp billiga posters & planscher här. Fynda alla typer av affischer & prints hos oss, vi får in nya produkter dagligen. Handla enkelt med billig frakt idag

Slussen - Stockholm växe

 1. Här finns massor av spännande fynd från utgrävningarna av Slussen. Pärlor ända från vikingatiden, glasbägare från Venedig, kärl från Persien, och mängder av keramik, kammar och kritpipor. Hur kan ni då inte låta bevara miljön då uppenbart Slussen har och är en gammal uråldrig hamnplats med kanske en historiskt bedrivande handel
 2. Föreläsningarna handlar om den aktuella arkeo vid Slussen och om nya upptäckter som gjorts kring Svartbrödraklostret i Gamla stan. Föreläsningarna sker i Medeltidsmuseets hörsal. Först till kvarn, max 80 personer ryms i hörsalen. Visningar i Utställningen Fynden berättar visar på olika fynd som gjorts de senaste åren vid Slussen och vad de berättar om platsen
 3. Fynden berättar. Om arkeo vid Slussen. Följ med på en visning av utställningen Fynden berättar, om arkeo vid Slussen. Här berättar vi om hur man kan tolka de arkeologiska fynd som dyker upp vid Slussen nu när platsen byggs om. De nya fynden erbjuder ny kunskap om den historiska stadsmiljön
 4. Arkeologiska fynd från Slussen Nyheter • Okt 10, 2018 13:28 CEST. Barnskor i läder från 1300-talet och en välbevarad fällkniv från 1600-talet. Det är några av de många fynd som hittats.
 5. Slussen genom tiderna. Platsen där Slussen ligger omtalas redan i de isländska sagorna. I denna bildrika essä tecknar arkeolog Kerstin Söderlund en historisk bild med stöd i arkeologiska fynd. Publikationen finns för gratis nedladdning. Utgiven maj 2016
 6. Slussens nya guldbro tillverkas i Kina och fraktas till Sverige med båt. Nu visar en granskning från Aftonbladet att kommunen inte har någon aning om miljöpåverkan och inte heller ställer några klimatkrav
 7. I Magasinet i Slussens hamn bjuder Slussens Kulturförening in till intressanta upplevelser, föredrag, utställningar och musik. I Höggeröd en bit från Slussen hittar du Anns Keramikbod. Fin brukskeramik som du handlar direkt i krukmakeriet. Här kan du också boka en Prova-på- att-dreja

Utgrävningen skriver om Stockholms historia SVT Nyhete

Hitta din ring. Ringar för alla tillfällen. Guld, silver, platina, med sten - vintage och nytt. Nya varor varje vecka. Flera finansieringsalternativ Flera av fynden som har gjorts vid utgrävningarna har förvånat arkeologerna. De har hittat ett bostadshus i tegel, vilket var oerhört ovanligt vid den här tiden. Vanligt folk bodde i trähus. Christopher Polhem fick uppdraget att bygga den nya slussen som fick hans namn

Slussen i Lagan - Slussen i Laga

 1. User 217408 om Emmaus Second Hand och Vintagebutiken vid Slussen: Jag har varit kund där i många år. Hittade mycket fint där förr. Nu tycker jag att fynden är för få dessutom Nu tycker jag att fynden är för få dessutom löjligt höga priser. Frågar man något kan man ibland få snorkiga svar från en ej serviceinriktad.
 2. Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 05:47 Stockholms historia skrivs om. En arkeologisk utgrävning vid Slussen har lett till sensationella fynd som skriver om Stockholms historia.Vi befinner oss omkring år 1300 och den tidens Strandvägen ligger nu blottlagd
 3. Ombyggnationen av Slussen är omfattande och görs bokstavligen i och på historisk mark. Arbetet övervakas av arkeologer som gräver och dokumenterar fynd. Vad har de hittat under de senaste årens utgrävningar? Vilka fynd var så uppseendeväckande att delar av Stockholms historia fick skrivas om? Sträcka: Ca 1 k

Arkeologernas fynd i Slussen berättar många historier. Nu har man hittat mynt - På ett av mynten står det 1720! Läs mer om Slussens arkeologiska fynd här Stugsommar Stuga nr. 60761. Läge: Slussen, Orust, Bohuslän och Västra Götaland, Sverige. För 8 personer. Det finns Sjö/Havsutsikt och Braskamin/spis Fem provgropar grävdes utanför Pensionat Slussen (figur 7). Groparna kunde inte mätas in på grund av isläggning i kilen. Groparna var orienterade relativt strandnära längs ledningssträck-ningen på mellan en och tolv meters vattendjup. Bottenbeskaffen-heten bestod av sand och gyttja. Inga fynd av arkeologiskt intresse gjordes

Fyndet vid Slussen förbryllar arkeologerna - DN

Oväntade fynd vid kanalutgrävningen En två dagar lång utgrävning vid slussen i Söderköping gav inget medeltida fynd, men väl en gammal mur från kanalens tidigare sträckning. 14 mars 2018. Arkeologisk vandring runt Slussen; Anmälan om deltagande i Höstsalongen: Välkommen att anmäla ditt deltagande i årets höstsalong! (senast den 30 september) September Lena Cronqvist på Waldemarsudde. Oktober Vernissage - konstföreningens Höstsalong. November European Academic Heritage Day/Visning av Spökslottet. December Filma med. Men fynden av kakelugnar och marmorgolv visar att det fanns stadsbebyggelse här redan på 1200-talet. När Nya Slussen är färdigbyggt är det tänkt att den ska hålla i minst 120 år. Alltså fram till år 2145 Frågan om Slussen har gått vidare till prövning vid Mark- och miljööverdomstolen. Vid en sådan överklagandeprocess kan Riksantikvarieämbetet yttra sig bara om domstolen begär det. Riksantikvarieämbetet har inte fått någon sådan begäran när det gäller Slussen och har därför inte någon roll i denna fråga Men fynden av kakelugnar och marmorgolv visar att det fanns stadsbebyggelse här redan på 1200-talet. När Nya Slussen är färdigbyggt är det tänkt att den ska hålla i minst 120 år. Alltså fram till år 2145. 'Share on Twitter' Toppnyheter. Nyab bygger om E4 Salmis Haparanda

1700-talsbodar dök upp i Slussen SVT Nyhete

 1. Poster Stockholm, Slussen och Gamla Stan 50x70 cm. personer har köpt den här varan de senaste timmarna Expressleverans 1-2 arbetsdagar Lägg i Kundvagnen 1 600 000 unika kunder! 2 655 varumärken! 2 915 149 produkter från 1 662 butiker! Förlängd ångerrätt.
 2. Färskt doftande gamla fynd Vid Slussen hittas det nu mycket i muddringsmassorna. Många av fynden är bevarade pga fukten och de fosfatrika kulturlagren. Mycket är vardagsföremål och annat är lite..
 3. Till Slussens fina badplats med hopptorn, brygga, klippor är det c:a 1400 m. Vid Slussen pensionat finns även en liten sandstrand. Pensionatet har en välbesökt restaurang och även musikunderhållning av världsklass. Missa inte ett besök här! Kiosk med det nödvändigast finns i samhället, liksom ett veganskt café
 4. 8 VA-ledning mellan Henån och Slussen antalet schakt liksom schaktens omfång styrdes av de närtopografiska för-hållandena på platsen. Inga fynd togs till vara. Utredningen dokumenterades med hjälp av DGPS. Anläggningar, fynd och schakt mättes in med UV:s dokumentationssystem Intrasis för vidare bearbetning
 5. Precis vid Slussen på Södermalm, har Emmaus Stockholm två butiker. spännande fynd, textilier och roliga accessoarer. Vi har ett stort sortiment av barnkläder, barnböcker och leksaker. Här hittar du loppisfynd, antikviteter och en köksavdelning, en välsorterad bokavdelning och en skivavdelning
 6. Köp online Vykort, Stockholm, Sluss.. (418990796) Vykort och bilder från Stockholm • Avslutad 4 okt 13:01. Skick: Begagnad Fri Frakt Auktion • Tradera.co
 7. Slussen i Lagan Slussen är ett socialt projekt som vilar på kristen människosyn och grundvärderingar.Det går ut på att hjälpa människor till en ny chans i livet. Butiken är på fylld med mycket fina fynd, så välkommen in 11/03/2020 . Idag har vi Onsdags öppet på möbellagret 14-17. Välkomna o hitta massa ny fina fynd

Fyndplats Slussen - Di Weeken

Här kan du se Gustav Vasas stadsmur och fynd från den medeltida staden. Två tillfälliga utställningar finns också att besöka under Kulturfestivalen: Fynden berättar, om arkeo vid Slussen och Återskapat som handlar om hur man hantverksmässigt försöker återskapa föremål Stockholm. Ett kök byggt på 1500-talet, äggskal, fiskben och mynt från 1600-talet. Arkeologer har den senaste veckan gjort stora fynd vid en utgrävning under Södermalmstorg i Stockholm Nu byggs slussen om för femte gången och när marken grävs upp visar sig en spännande plats för arkeologiska utgrävningar. Projekt Slussen arbetar med arkeologer från Arkeologikonsult. Från 2016 fram tills idag har arkeologerna funnit föremål och lämningar som går tillbaka hela vägen till 1300-talet Många intressanta fynd har gjorts och nu ger Stadsmuseet visningsturer där du kan höra om fortsättningen av utgrävningen vid Slussen. Sedan januari i år har arkeologerna under fas två av utgrävningen ägnat sig åt att gräva fram, dokumentera och ta bort lämningar från tidigt 1500-tal Att allt förknippat med Nya Slussen kostar pengar är inte svårt att förstå. Det var den 28 september 2015 som Stockholms kommunfullmäktige tog ett reviderat genomförande beslut för ombyggnad av Slussen till en kostnad av 12,2 miljarder kronor

Guide: Unika fynd skriver om Söders historia Sv

EVENEMANGSTIPS: Arkeologivandring kring Slussen. Foto: Arkeologikonsult. Öppettid. Söndag 1 mars. 15.00-16.30. Pris. 120 kr. Köp biljett. Plats. Slussen. Samlingsplats står på biljetten. Hör om vad man hittat på olika platser i området och vad fynden berättar om Stockholms historia Slussen under ytan Det var en något kylig vårdag, ons-dagen den 18 april, som 40 seniorer mötte upp på Medeltidsmuseet under Norrbro för att få ta del av fynd från utgrävningarna ihop med det nu på-gående Slussenbygget. Den mycket omfattande arkeologiska undersökningen visar bl.a. att det funnits en planlagd bebyggelse p Området kring slussen är intressant ur arkeologisk synvinkel och många fynd har gjorts i närheten. Om man stöter på något intressant kan arbetet bli stående under lång tid. - Vi följer förstås kulturminneslagen, KML, och vi har en arkeolog som är med hela tiden Få städer i världen har en sådan getingmidja som Stockholm där midjan i den medeltida staden är Gamla stan och Slussen. Det här har varit en handelsplats och handelsvägen till och från Mälaren sedan åtminstone 500-talet. Under senare delen av 1900-talet har Slussen mer blivit en mötesplats eller något stockholmaren bara ser på vägen til

Fynden berättar. Om arkeo vid Slussen - Medeltidsmusee

Länsstyrelsen ansvarar för fornlämningar och fornfynd i länet. Kontakta oss om du till exempel upptäcker en skada på en fornlämning, har hittat ett fornfynd eller planerar ett arbete vid en fornlämning Slussen, Digitala modeller i produktion Anders Stenvall • Arkeologiska fynd •Tid men framför allt.. • Grundläggning Förutsättningar och utmaningar Mälaren Östersjön/Saltsjön Södermalm Gamla Stan Utförandeentreprenad i Samverkan Beställare, Projektör och entreprenör Vi kan belysning! Letar du efter den perfekta lampan till ditt hem? Hos Ljushuset finns ett brett utbud av belysning för hemmets alla rum. Vi har lampor från kända varumärken som Flos, Louis Poulsen, Belid, Aneta, Secto Design, By Rydéns, Konsthantverk, Seletti och många fler. Hos oss finner du allt från trendiga taklampor och vägglampor till klassiska golvlampor och bordslampor Nu byggs Slussen om för att bli en tryggare och attraktiv På Slussenportalen kan du följa arkeologernas arbete och se fynd från utgrävningarna vid Slussen Söndag 26 augusti: Gratis föreläsningar och visningar om historiska fynd från utgrävningarna kring Slussen Arkeologikonsult, Sveriges äldsta arkeologiföretag, utför arkeologiska undersökningar i hela Sverig Stockholm växer mer.

Tidigare utgrävningar - Stadsmusee

Stockholms historia har fått skrivas om. Det är ett resultat av de uppseendeväckande fynd man gjort vid utgrävningarna i samband med att Slussen byggs om. Tina Rodhe, chef för Medeltidsmuseet kommer till Nordens Ljus och berättar om de arkeologiska utgrävningarna vid Södermalms Slussen under ytan handlar om arkeo vid Slussen och om Slussarnas historia. I utställningen visas många av de uppgrävda föremålen. Vi berättar om de senaste grävningarna och vad analysen av fynden säger om platsen runt Slussen från medeltiden och framåt. Vi avrundar med te och mingel Slussen är normalt sett ett virrvarr av bilar, bussar, lastbilar, cyklister och gångtrafikanter. ett förfarande som uppges vara normalt vid fynd av detta slag. I juli inleddes tungrivningen, först ut på agendan var att ta upp en ny gata rakt igenom Slussen,. Start / Nya fynd berättar om 1700-talets hamnliv. Nya fynd berättar om 1700-talets hamnliv. Foto / Arkeologikonsult. Under sommaren har arkeologerna fått arbeta ganska fritt och inom större områden än tidigare. De har grävt fram många olika lämningar som berättar om Slussens hamnliv

Spara ännu mer Lidl reklamblad. Upptäck spännande nyheter & fynda varor till ännu lägre priser! För dig som är nyfiken- kika även på kommande veckoblad Utprovning av pålar Flera provpålningar med provbelastningar har gjorts för att hitta den lämpligaste påltypen. Valet föll på borrade stålrörspålar med betong. Arbetet med Slussen tror Gary Axelsson kommer gynna framtida projekt, vad gäller till exempel nya beräkningsmodeller för påldimensionering och annan teknikutveckling. Det var viktigt att hitta en skonsam borr, inte minst. BRISAK VÄRMDÖ - LÅGA PRISER PÅ UTEMÖBLER & FYND VARUHUS Varuhuset på Värmdö för alla som älskar UTEMÖBLER, JULEN och att FYNDA allt mellan himmel och jord. Vi har allt du behöver till konkurrenskraftiga priser och lite till. Bara 20 min från Slussen Ja, Slussen har 'man' levt med hela livet.. men den var i ett sorgligt skick, så nånting måste göras! Men jag tror det blir bra, tråkigt bara att det kommer att ta tid.. men den här processen som pågår nu, den känns som att det går undan med! Hälsn! (hoppas du mår bra!

När Ageröds mosse grävdes ut på 1940-talet fann man otaliga fynd från ett stenålderssamhälle. När arkeologer nyligen grävde på samma ställe hittade de knappt något. Arkeologi. Biskopsmumie ger ny kunskap om tbc Unik förstad hittad under Slussen Orust idag: Myckleby och Slussen med onmejd Arkeologiska fynd byggnation risk för översvämning våtmark otillgänglig kust privat kust offentlig kust skog odling vatten gräs ca 1800 ca 1900 middle of 1900 ca 2000 ca 1700 areas for future buildings special area Slussen har hela 480 000 passerande trafikanter per dag - vilket gör platsen till den näst mest trafikerade platsen i hela landet, förklarade Lisa under tisdagen. Hon berättade även om anledningarna till varför Slussen måste byggas om. - Slussen har i dagsläget dålig teknisk status med sättningar och en stor risk för.

Arkeologiska fynd från Slussen - Ragn-Sell

DanCenter Stuga nr. 60761. Läge: Slussen, Orust, Bohuslän och Västra Götaland, Sverige. För 8 personer. Det finns Sjö/Havsutsikt och Braskamin/spis Venetianskt glas, tillverkat i Murano utanför Venedig, var från 1200-talet det förnämsta i Europa intill 1600-talet, då tillverkningsmetoderna inte längre gick att hemlighålla.Omkring år 1500 började en verklig blomstring, delvis tack vare tekniska förbättringar. Glaset blev mycket tunt, fick smäcker form och dekorerades ofta med pålagda glasband eller vingformade utsprång, så. Dialekterna är på väg att dö ut. Men det betyder inte att alla svenskar kommer att tala likadant. Folk frågar mig ofta om dialekterna håller på att dö ut. Ja, det ser så ut; vi talar mer och mer standardsvenska för varje generation. Ur ett historiskt perspektiv kan man till och med säga att de till stor del redan har dött ut.Åh, så synd! Folk tycker det är jättetråkigt - det. För första gången arrangeras det en julmarknad i Slussen, Stella Pilback samt Paddor och Vårtor står bakom julmarknaden där det går att fynda träsnidat, hemlagat, konst och kläder. Foto privat Premiär för Slussens julmarknad. Hela Slussen kommer sjuda av liv under helgen

Slussen : Stockholms stad, Slussen med angränsande

Betyg: 4 Gillar Emmaus vid slussen, både affären i gatuplan och den i källaren. I källaren hittar man de lite mer unika roliga kläderna medan de mer vanliga HM, Lindex osv finns i gatuplan. Finns också prylar, textilier, leksaker och en hel del barnkläder - Slussens arkeologi fynd 25 mars - Saab Dynamics Underwater systems 2 april - FOI försvarsanalys 16 april - Slussen 22 april - Högbytorp 6 maj - Besök Landsort 27 maj - NKS konstvandring 11 juni. Kommande aktiviteter. Nästa Årsmöte blir den 17 mars 2021 Fynd från sommaren 2013 utställda på Stockholms stadsmuseum. I samband med förberedande arbeten för projekt Slussen utfördes på hösten 2013 schaktarbeten utanför Stockholms stadsmuseums norra flygel. Arkeologer från Arkeologikonsult, som övervakade arbetet,. under tiden som de östra delarna av Slussen rivs 2015. Även riv-ning och sanering inne i lokaler pågår, tömning sker successivt. Katarinahissen ska renoveras, för att även i framtiden vara en viktig del av Slussen. Historiska fynd på Södermalmstorg Under tiden som Katarinavägen stängs av kommer stads Men egentligen har bygget redan påbörjats, vilket märks utanför Projekt Slussens kontor vid Södermalmstorg. I samband med ledningsarbeten pågår där arkeologiska utgrävningar där fynd från 1200-talet har hittats. Vi ser stängslen som ringar in gropen från konferensrummet på Peter Myndes backe där Eva Rosman har sin arbetsplats

Fynda från favoriten. Har du en förkärlek för Filippa K:s kläder med klassiska snitt och sobra skandinaviska färger kan du göra riktiga fynd i deras egen second hand-butik. Här hittar du tidigare använda godbitar i fint skick och som har mycket kvar att ge Till Slussens fina badplats med hopptorn, brygga, klippor, c:a 3 km. Slussens Pensionat har en välbesökt restaurang och även musikunderhållning av världsklass. Missa inte ett besök här! Kiosk med det nödvändigast finns här samhället, annars har ni 6 km till Stillingsön med ICA affär eller 11 km till all service och handel i Henån, som även arrangerar många evenemang under sommaren + Sammantaget reduceras Slussens nuvarande 12 körfält för bilar till åtta när Nya Slussen är färdigt. Flexibla körfält möjliga att anpassa för gångtrafik, cyklister och olika slag av kollektivtrafik. + En helt ny bro för gående och cyklister byggs parallellt med tunnelbanebron mellan Slussen och Gamla Stan

 • Kladdkaka med äkta choklad.
 • Blogg träning gravid.
 • Vay be yazık be indir.
 • Stiftelsen plan utbildning.
 • Volker lechtenbrink leben so wie ich es mag.
 • Lernia uppsala kontakt.
 • Highclere castle interior.
 • Was verdient man als hubschrauberpilot.
 • Kennel arriyad.
 • Minecraft bucket list.
 • Vad menas med personcentrerad vård.
 • Airtrack pris.
 • Comment plaire a un americain.
 • Ausmalbilder mario und sonic bei den olympischen winterspielen.
 • Angelina dehn flashback.
 • Zimmermann lohn 1 lehrjahr.
 • Rakpermanent före efter.
 • Läromästare dressyr utlånas.
 • Blodpropp i armen farligt.
 • Marstad hyror.
 • Og kush wikileaf.
 • American literature com 100 great short stories.
 • Svt profil sport flashback.
 • Vad döljer du för mig slutet.
 • Aftonbladet kryssbilaga.
 • Austrian airlines stockholm.
 • Was verdient man als hubschrauberpilot.
 • Göteborgsoperan bästa platser.
 • Vad kostar en biobiljett.
 • Alexander ii.
 • Magnetröntgen hjärna tid.
 • Cider xide.
 • Storbritannien yta.
 • Köpa bcd.
 • Sommarskola gymnasiet.
 • Att leva som man lär tal.
 • Behandlingshem för psykisk ohälsa.
 • Aromatiska kolväten.
 • Kyrkoårets texter årgång 3.
 • Mio helsingborg.
 • Thomas di leva eskilstuna.